Børnenes KlimaLab - præsenteret af bibliotekerne

Nu søsætter vi Børnenes KlimaLab på Blågårdens Bibliotek!

Verdens klimasituation optager mange børn. De læser avisernes faretruende overskrifter, og et uoverskueligt virvar af informationer skaber uro og frygt for fremtiden.

Som folkebibliotek har vi en demokratifremmende og folkeoplysende rolle. Derfor søsætter vi nu ”Børnenes KlimaLab – præsenteret af bibliotekerne”. Ikke for at puste til klimaangsten, men for at klæde børnene bedre på og lære dem at forholde sig til klima-udfordringerne. Vi trækker simpelthen klimaet ind på børnebiblioteket i form af et popup-klimalaboratorium - i børnehøjde, selvfølgelig.

Om Børnenes KlimaLab

Børnenes KlimaLab er et nyt biblioteks- og klimaprojekt, som fusionerer litteratur, handling, viden og oplevelser for børn og børnefamilier med udgangspunkt i FN's verdensmål. På legende vis præsenterer vi, hvordan vores adfærd påvirker klimaet – men uden løftede pegefingre. Litteratur og viden om emnet er i fokus, og i laboratoriet arbejdes der aktivt med skabende processer og med en variation af eksperimenter, hvor alle sanser er i spil.

Børnenes KlimaLab består af tre hvide flightcases på hjul fyldt med aktiviteter, glæde, kreativitet og håb for fremtiden. Børnenes KlimaLab kan foldes ud til et mini-laboratorium med plancher, spillecafé, mindre workshops samt mulighed for selv at skabe en udstilling om emnet. Kreeret til klassebesøg 4.-6. klasse – eller besøg af børnefamilier.

Børnenes KlimaLab rummer eksperimenter, spil, naturoplevelser, udfordringer og selvfølgelig masser af bøger, ”klimaquiz” og viden om emnet. Bibliotekerne vil lokalt være omdrejningspunkt for Børnenes KlimaLab. Med mulighed for inddragelse af lokale aktører foreninger, institutioner og andre, der har spændende oplevelser at byde på, som knytter sig til viden om natur, bæredygtighed og klimaforandringer, er det op til det lokale bibliotek selv at sammensætte et lokalt program. Der følger et inspirations- og litteraturkatalog med udstillingen.

Børnenes KlimaLab skal i 2023/2024 turnere rundt på biblioteker i Danmark. Børnenes KlimaLab er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen/Udviklingspuljen for folkebiblioteker og pædagogiske læringscenter og udviklet af Blågårdens Bibliotek og Køge Bibliotekerne i samarbejde med Rune Fjord Studio og Nation v. Hans Asmussen.

Fakta

• Hvad: Børnenes KlimaLab – præsenteret af bibliotekerne
• Hvor: Blågårdens Bibliotek, Blågårds Plads 5, 2200 KBH N – senere resten af landet
• Målgruppe: Skoleklasser (4.-6. klasse) og børnefamilier
• Børnenes KlimaLab er udviklet af Blågårdens Bibliotek og Køge Bibliotekerne i samarbejde med Rune Fjord Studio og Nation v. Hans Asmussen
• Med støtte fra Slots- og Kulturstyrelsen/Udviklingspuljen for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre.

Kontakt

Blågårdens Bibliotek

Blågårds Plads 5

2200 København N

Kontaktperson

Tine Garsdal

29283967

tinega@kk.dk