Et græstæppe i europæisk topklasse

Længe inden EM 2020 blev fløjtet i gang, startede forberedelserne med at gøre Tingbjerg Idrætspark klar til træningsbane

Der er gået to et halvt år siden Københavns Kommune, DBU og UEFA blev enige om at udpege Tingbjerg Idrætspart til såkaldt "transfer training center" under EM i fodbold. Men selv om det synes som en lang indløbstid, så har der været stor travlhed nærmest fra dag 1.

I samarbejde med UEFA er alle faciliteter blevet grundigt undersøgt. Hvor skal der være afspærringer, hvor skal der være hegn -  og ikke mindst, hvordan græstæppet på stadion bliver klar til at tage imod de europæiske landshold, der vælger at træne i Tingbjerg. Jordens hårdhed og fugtighed, samt græssets friktionsevne er blot et par af de detaljer der er blevet gransket nøje.

Hvis holdene havde overholdt deres planer, så ville Tingbjerg Idrætspark have lagt baner til omkring fire træningspas under EM 2020, men forskellige ændringer i landsholdenes planer og logistik, blandt andet på grund af corona, betød, at det kun blev det finske landshold, der kom til træning i Tingbjerg. Angrebsstjernen Teemu Pukki og hans finske holdkammerater var dog ovenud tilfredse med græstæppet, og har efterfølgende sendt rosende hilsner.

Også UEFA har udtrykt deres fornøjelse med samarbejdet. Således har man tildelt Tingbjerg Idrætspark et Pitch Quality Programme Certifikat som en synlig cadeau, både til baneforholdene og til de medarbejdere og chefer, der har knoklet for at få Tingbjerg til at fremstå fra sin bedste side.

Billede
Dronefoto af Tingbjerg Idrætsanlæg
Fotograf
Daniel Liversage