"Hallen" nyt udstillingssted inde i Nørrebrohallen

På taget af lagerrummet i Hal 1, vil der i fremtiden blive vist skiftende udstillinger af professionelle billedkunstnere.
Fotograf
Brian Kure

Kunstværkerne vil blive installeret på taget og skabt til at blive set fra svalegangen, bag gelænderet.

Hvem står bag udstillingen?

Billedkunstner Jens Hüls Funder står bag udstillingsstedet og viser i anledningen af åbningen otte skulpturer under udstillingsstedets navn: "Hallen". 
Jens er født i 1985 og uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler i 2017.
 

Udstillingsguide

Jens Hüls Funder skriver om værkerne: “Værkerne på den anden side af gelænderet er lavet specifikt til stedet. Sammen med skraldet, som lå på taget i forvejen, udgør skulpturerne en installation, der skal ses i sin helhed. Det gælder det blinkende lysstofrør over udstillingen såvel som de tydelige installationer, der løber langs væggene.
Træet i skulpturerne kommer fra en bænk, som engang fandtes i Nørrebro Biblioteks børneafdeling.
Den blev tilovers efter en renovering i 2022 og har siden været brugt som hylde-sokkel i en af mine udstillinger. Nu er træet vendt tilbage til Nørrebrohallen i en mere animeret version. Biospandene kommer fra en genbrugsplads på den anden side af kommunegrænsen, Frederiksberg, og afviger i sin udformning en smule fra dem man kan hente i biblioteket. Jeg har malet dem i en farvepalette inspireret af en blanding mellem Nørrebro Biblioteks interiørdesign og København Kommunes farvekodede affaldssorterings-pædagogik. En anden inspirationskilde har været børnebøger, navnlig større helte-franchises, der farvekoder sine karakterer, så børn lettere kan identificere sig med dem.
Som billedkunstner gør jeg mig umage med at se på mine omgivelser med friske øjne - især de allernærmeste. Det er i den henseende påfaldende, hvordan Nørrebrohallen er kommet til at facilitere så mange aspekter af min tilværelse. Jeg dyrker min hobby - skateboarding - på den røde plads ude foran, jeg besøger biblioteket og sportshallen med min familie når vi har fri, jeg arbejder og holder møder i cafeen, tjener lidt penge som bogopsætter i biblioteket og driver nu et udstillingssted i Hal 1.
Det sidste er mit forsøg på at bearbejde dette befolkede og populære sted, men også min egen tilsyneladende tiltrækning mod det demokratiske hal-rum.”

Liste af materialer:

Træ
Biospande
Spraymaling
Skrald

Udstillingen er åben i hele Nørrebrohallens åbningstid og løber indtil 22. juli 2024.
Der er desværre ingen adgang til kørestol.