Nye toner og kreative kræfter i BRØK

BRØK har modtaget 777.000 kr. i støtte fra Nordea-fonden til at skabe kreative værksteder og professionelle rammer i arrangementssalen til støtte for foreningslivet og det lokale fællesskab.

Med Nordea-fondens støtte har en række kultur- og aktivitetshuse rundt omkring i Danmark fået mulighed for at styrke det lokale fællesskab og skabe nye mødesteder. Heriblandt det kommende kulturhus BRØK, som åbner i maj 2024 i Brønshøj Gamle Skole.

Med 777.000kr. i støtte kan det kommende kulturhus BRØK nu igangsætte projektet Nye toner og kreative kræfter. Selve ombygningen af Brønshøj Gamle Skole til kulturhus har været på tegnebrættet siden et politisk flertal afsatte penge til det i 2021. Det nye kulturhus erstatter delvist Kulturhuset Pilegården på Brønshøjvej; dog vil der stadig være kulturhusaktiviteter i stueetagen og kælderen. Med støtten fra Nordea-fonden får de kreative københavnere i endnu højere grad noget at se frem til med kreative værksteder og en toptunet arrangementsal.

Udbygget keramikværksted

Over hele København er der lange ventelister til keramikværksteder. Kulturhuset Pilegårdens keramikværksted oplever også flere års venteliste. Med støtten opstår der en mulighed for at udvikle keramiktilbuddet sammen med resten af BRØKs kommende kreative værksteder.

Værkstedsetage i BRØK

Begiver man sig op ad trappen til loftetagen i det kommende kulturhus, finder man en hel etage dedikeret til kreative fællesskaber. Her vil man kunne mødes i tekstilværkstedet og det grafiske værksted. Vægten bliver lagt på det analoge: Der skal sys, strikkes, broderes, upcycles og laves træsnit, linoleumstryk, males og tegnes. Som i resten er kulturhuset er fællesskabet det vigtigste. Det handler om at mødes og inspirere hinanden på tværs af kunstneriske praksisser, lære nyt og lære fra sig i et udviklende og forpligtende kreativt fællesskab.

 

Værkstedsmiljøet bliver en enorm drivkraft i kulturhuset. Med støtten fra Nordea-fonden har vi et godt udgangspunkt for at opbygge et værkstedsmiljø i bydelen sammen med dem, der kommer til at bruge dem.
Rasmus Elleby
Bydelsleder i Kultur og Fritid Brønshøj-Husum
Fotograf
Tegnestuen Krabbe

Arrangementssalen får et afgørende løft

I BRØK får bydelen en arrangementssal med øget kapacitet, helt uden søjler der tager udsynet og en gennemtænkt akustik. Med støtten fra Nordea-fonden bliver der etableret brugervenligt scenelys og en lækker projektor fuldender rammerne om koncerten, foredraget, teaterstykket eller en filmaften.

Der bliver skruet op for brugervenligheden i betjeningen af al teknikken. Det skal være let at skabe et kulturarrangement i BRØK både for unge, der vil stable deres første kulturevent på benene selv og for det mere etablerede foreningsliv, som den lokale musikforening Music House Brønshøj: “Vi sætter stor pris på støtten og glæder os til at skabe endnu bedre oplevelser for vores publikum”, fortæller Peter Steffensen fra foreningen.

Uanset om du kommer for at få en koncert- eller en teateroplevelse, deltage i et borgermøde, skabe din egen kunst, opdage noget nyt eller skabe et kulturprojekt, som du synes at din bydel mangler, så handler det om at deltage i fællesskaber i BRØK.

Med Nye toner og kreative kræfter i BRØK håber Københavns Kommune, at der vil opstå et inspirerende værkstedsfællesskab, som bliver en hovedingrediens BRØK sammen med musikscenen.

Kulturhuspuljen var åben fra januar til maj 2023, hvor i alt 254 kulturhuse har søgt om støtte. På grund af stor efterspørgsel har Nordea-fonden hævet den samlede uddelingsramme fra 25 til 36 mio. kr. Projekterne modtager fra 200.000 kr. og op til 1. mio. kr. i støtte.

I den kommende tid kan man følge med ombygningen af Brønshøj Gamle Skole på Kulturhuset Pilegårdens sociale medier.

I de lokale kultur- og aktivitetshuse rundt omkring i landet ser vi lige nu et kæmpe engagement og en stor lyst til at skabe aktiviteter, der kan bringe os sammen på nye måder. Nordea-fonden glæder sig over at kunne bakke op om kulturhusene og de mange lokale ildsjæle bag projekterne, så de kan forløse noget af det store potentiale. Dørene bliver åbnet til nye mødesteder og sociale arrangementer, hvor vi sammen kan skabe flere gode liv.
Henrik Lehmann Andersen
Adm. direktør i Nordea-fonden