Nyt navn til en gammel skole

Hvad skal Brønshøj Gamle Skole hedde når den omdannes til kulturhus? Brugerne har mange forslag til husets navn
Billede
Foto af Brønshøj Gamle Skole
Fotograf
Daniel Liversage

For snart et halvt år siden blev det besluttet, at kulturhuset i Brønshøj skal flytte fra Pilegården til Brønshøj Gamle Skole, en beslutning som alle implicerede parter var godt tilfredse med. Nu forestår så istandsættelsen af den gamle skolebygning, et produktionskøkken skal etableres og alle installationer gøres lovlige. Det arbejde kommer til at strække sig over hele 2022, så det nye hus kan slå dørene op i 2023.

Men hvad skal huset hedde? 

Det spørgsmål kastede Morten Gersager Abel, der er kommunikationsmedarbejder i Pilegården, ud på Facebook og lige siden er det strømmet ind med mere eller mindre fantasifulde forslag fra Brønshøjs borgere. Lidt over halvdelen mener, at huset skal hedde noget med "kultur" og "skole", så de to ord indgår i forskellige versioner i en del af forslagene.

"Ønskebrønden", "Gadekæret", "Rødtoppen" og "Kastanjehuset" er blandt de mere spøjse forslag. Et par bizarre bud er "Funkenstein" og "Propaganda". Og så er der dem der gerne vil hylde Brønshøjs store forfattersøn med forslag som "Buster", "Snerlen", "Månen Over Brønshøj" eller slet og ret "Bjarne Reuters Hus".

Det mest kreative forslag - i hvert fald hvad typografien angår - er nok "2700 Hap(ə)niNG", men intet er besluttet endnu. Morten Gersager Abel samler stadig på forslag, og han håber, at Brønshøj-Husum Lokaludvalg også vil spørge deres borgerpanel, og at der til sidst vil tegne sig nogle mønstre til en shortlist. 

Billede
Dronefoto af Brønshøj Gamle Skole
Fotograf
Daniel Liversage